סדנת שְטְרוּפְּוַואפֶל באמסטרדם – הכנת סטרופ וופל מסורתי עם שף

יש דברים שמגדירים תרבות של מדינה. בצרפת אלו הקרואסונים, באיטליה זו הפיצה, ובשוויץ – השוקולד. אבל בהולנד? אין ספק שמלך המתוקים הוא השְטְרוּפְּוַואפֶל (Stroopwafel) – וופל דקיק, פריך ורך בעת ובעונה אחת, ממולא בקרמל חמים ומתוק שממיס לבבות של תיירים מכל העולם.
ואם עד היום טעמתם סטרופ וופל מוכן בחנות, סדנת סטרופ וופל באמסטרדם תיקח אתכם כמה צעדים קדימה – אל לב היצירה, שם תכינו בעצמכם את המאפה ההולנדי המסורתי בעזרת שף מקומי.

מה מצפה לכם בסדנת סטרופ וופל באמסטרדם?

במהלך הסדנה, המתקיימת במרכז אמסטרדם באווירה אותנטית וחמה, תיכנסו לעולם ההולנדי דרך אחד המאכלים הכי מזוהים עמו.
ברגע שתעברו את סף הדלת, תרגישו את הריח המשכר של הקרמל שנמס על האש, ואת האווירה הקסומה של חוויה ביתית.

השף המקומי – מאסטר בהכנת מאפים הולנדיים מסורתיים – ילווה אתכם צעד אחר צעד:

  • כיצד להכין את הבצק הייחודי שמעניק לשטרופוופל את המרקם המושלם – פריך מבחוץ ורך מבפנים.

  • איך לחתוך את הוופל לשניים בעדינות ולמרוח בתוכו את הקרמל החם.

  • ולבסוף – איך ליהנות ממנו בדרך הנכונה: להניח את הוופל מעל ספל קפה או תה חם ולתת לחום להמיס את הקרמל.

Powered by GetYourGuide

ההיסטוריה של השְטְרוּפְּוַואפֶל – ממתק שנולד בטעות והפך לאייקון לאומי

מעטים יודעים, אך השטרופוופל נולד בעיר גודה (Gouda) כבר במאה ה-18, כשאופה עני אסף שאריות בצק ופירורים כדי להכין מאפה פשוט לעניים. הוא חימם את הבצק, הוסיף שכבת סירופ קרמל, וכך נולד אחד המאכלים הכי מפורסמים בהולנד.
במהרה, המאפה הפשוט הזה הפך ללהיט מקומי, ומשם התפשט לכל רחבי המדינה. כיום הוא נמכר בכל פינת רחוב, שוק, בית קפה ושדה תעופה, ואפילו מוגש בטיסות כחטיף הולנדי רשמי.

אבל שום דבר לא משתווה לחוויה של הכנתו בעצמכם – לראות איך הוא נולד, להריח את הקרמל הרותח, לטעום מהוופל שיצא זה עתה מהתנור.

למה שווה להשתתף בסדנת סטרופ וופל באמסטרדם?

הסדנה אינה רק שיעור אפייה – היא חוויה תרבותית אמיתית.
במקום להיות עוד תייר שטועם קינוח מקומי, תהפכו בעצמכם לשפים לרגע.
תלמדו להכין את המאפה בדיוק כפי שההולנדים מכינים אותו כבר מאות שנים, עם כל הטיפים הקטנים שעוברים מדור לדור.

וזה לא הכול – במהלך הסדנה תיהנו מהאווירה המשפחתית וההומור ההולנדי, תשמעו סיפורים על ההיסטוריה של הסטרופוופל, ותקבלו טעימות תוך כדי עבודה.
בסוף החוויה, כמובן, תוכלו לקחת את היצירות שלכם הביתה – או פשוט לאכול אותן במקום עם חיוך גדול.

Powered by GetYourGuide

חוויה שמתאימה לכל הגילאים

הסדנה מתאימה לכולם – זוגות, משפחות, קבוצות חברים וגם ילדים.
הילדים ייהנו מההתעסקות בבצק ומהאפשרות "לשחק עם האוכל", והמבוגרים יתאהבו בטעם ובקסם.
זו חוויה נהדרת גם כפעילות זוגית רומנטית או כבילוי משפחתי אחר הצהריים.


כמה זמן נמשכת הסדנה ומה היא כוללת?

ברוב המקרים, הסדנה נמשכת כשעה עד שעה וחצי, והיא כוללת:

  • קבלת פנים חמה עם שתייה.

  • הדרכה אישית על ידי שף מקצועי.

  • הכנת בצק טרי וטעימות מהשלבים השונים.

  • מילוי בקרמל ביתי וטעימות מהתוצאה הסופית.

  • זמן לצילומים ותמונות אינסטגרם מושלמות.

בחלק מהסדנאות תקבלו גם מתנה קטנה הביתה – סטרופוופלים מוכנים או כלי אפייה.


היכן מתקיימת הסדנה?

רוב הסדנאות מתקיימות במרכז אמסטרדם, בסמוך לאזורים תיירותיים נוחים להגעה כמו כיכר דאם (Dam Square) או תעלת פרינסנחרכט (Prinsengracht).
ניתן להגיע ברגל, באופניים או בתחבורה ציבורית.
המיקום המרכזי מאפשר לשלב את הסדנה כחלק מיום טיול בעיר – לפני או אחרי ביקור במוזיאון ואן גוך, סיור בתעלות, או שופינג בשוק הפרחים.


טיפים חשובים לפני ההגעה לסדנת סטרופ וופל

  • הזמינו מקום מראש: הסדנאות קטנות ואינטימיות, ולכן מתמלאות במהירות, במיוחד בעונות התיירות.

  • הגיעו מעט מוקדם: מומלץ להגיע 10-15 דקות לפני תחילת הסדנה כדי להירגע, לשתות משהו ולהכיר את הקבוצה.

  • שימו לב לביגוד: מדובר בעבודה עם בצק וקרמל, אז כדאי להגיע בלבוש נוח ולא יקר מדי.

  • צלמו המון! – אין דבר יותר פוטוגני מקרמל נוזל על וופל טרי.

  • אל תשכחו לטעום גרסה חמה: רבים טוענים שסטרופוופל אמיתי צריך להיאכל כשהוא טרי וחמים – זה משנה לגמרי את החוויה.


כמה עולה סדנת סטרופ וופל באמסטרדם?

המחירים משתנים בהתאם למיקום ולמפעיל הסדנה, אך לרוב נעים בין 25 ל-40 יורו לאדם.
ישנן סדנאות פרטיות, סדנאות קבוצתיות ואף חוויות משולבות הכוללות גם טעימות של קינוחים הולנדיים נוספים או יין חם בעונה הקרה.
ניתן להזמין את הסדנה מראש דרך אתרי הזמנות בינלאומיים, המציעים גם ביטול חינמי עד 24 שעות לפני ההגעה.


למה לא להסתפק רק בקנייה בשוק?

אפשר כמובן לקנות סטרופוופל מוכן בכל סופרמרקט, אך מי שחווה את הכנתו במו ידיו לעולם לא ישכח את הטעם.
יש משהו מרגש בלראות איך שכבות הבצק מתאחדות עם הקרמל, איך הריח ממלא את החלל, ואיך חתיכת בצק פשוטה הופכת לאחד הסמלים של הולנד.
זו לא רק חוויה קולינרית – זו דרך להתחבר לתרבות ההולנדית בצורה הכי מתוקה שיש.


חוויה מתוקה שמחברת בין תרבות, אוכל ואנשים

הסדנה היא הרבה מעבר להכנת קינוח – היא שיעור על תרבות, על יצירתיות, ועל אהבה למתוק.
כל משתתף יוצא ממנה עם חיוך, תחושת סיפוק, וידיים דביקות מקצת קרמל – בדיוק כמו שצריך.
זו חוויה שלא תשכחו, ושתגרום לכם לספר על הולנד בכל פעם שתפתחו חבילת סטרופוופלים בבית.


טיפ סודי של המקומיים

אם תרצו לחוות את הטעם האמיתי של סטרופוופל הולנדי, נסו לאכול אותו כשהוא חם – או אפילו להניח אותו לכמה דקות על ספל קפה חם כדי שהקרמל יימס מבפנים.
זהו סוד קטן שההולנדים שומרים לעצמם – עד שתגלו אותו בעצמכם.

השתתפות בסדנת סטרופ וופל באמסטרדם היא אחת הדרכים האותנטיות והמהנות ביותר להכיר את התרבות ההולנדית מקרוב.
זו חוויה שמחברת בין חוש הריח, הטעם, והלב – בין המטבח ההולנדי המסורתי לבין החיוך של מי שטועם את התוצאה הסופית.
אין דרך טובה יותר לסיים יום של טיול בעיר מאשר עם סטרופוופל חם, קרמל נוזל, וקפה הולנדי אמיתי.

אהבת? נא לדרג!
Facebook
WhatsApp
הדפסה
Telegram

לחזור למשהו ספציפי?

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה בהולנד ללא עלות השאירו פרטים👇

מה לראות ולעשות בהולנד?

לחצו על הכפתור וקבלו את הכל בחינם!

error: התוכן מוגן !!