מסלול טוב לשבוע בהולנד בנוי סביב בסיס לינה קבוע אחד באזור ליידן, ארנהיים או כפר נופש מרכזי, כשמכל יום יוצאים לכיוון אחר: חיטהורן (Giethoorn) והכפרים הצפוניים, פארק הוחה ולואה (Hoge Veluwe) וגן החיות בורחר בארנהיים (Arnhem), אוטרכט (Utrecht) וזאנסה סכאנס (Zaanse Schans), ויום שלם לאפטלינג (Efteling) - עם יום גמיש אחד בסוף השבוע לכל מה שלא הספקתם.
- משך הטיול7 ימים, בסיס לינה קבוע אחד ונסיעות יומיות בעיגול
- מתאים למשפחות וזוגות עם רכב שרוצים גם ערים היסטוריות וגם טבע וכפרים
- עונה מומלצתאביב עד סתיו, כשהפארקים והגנים הפתוחים בשיאם
- הזמנה מראשכן - כרטיסים לאפטלינג ולזאנסה סכאנס כדאי לסגור מראש בעונת השיא
- יעדים מרכזיים בשבועכ-8-9 עצירות עיקריות אם משלבים את כל האזורים במסלול
- בסיס מומלץ ללינהאזור ליידן או ארנהיים - מרכזיים יחסית לרוב ימי הטיול
המסלול הזה נבנה בפועל על ידי מטיילים שרצו גם ערים היסטוריות וגם טבע וכפרים כפריים באותו שבוע, בלי לוותר על אף אחד מהם ובלי לנהוג שעות ארוכות מדי בין יעד ליעד. הוא מתאים במיוחד למי שיש לו רכב, כי חלק מהתחנות המרכזיות - חיטהורן, פארק הוחה ולואה, גן החיות בורחר - נוחות משמעותית עם נסיעה עצמאית מאשר בתחבורה ציבורית.
בהמשך מפורט איך לחלק את שבעת הימים, מה עושים בימי גשם, ואיפה כדאי לבסס את הלינה כדי לקצר נסיעות בין היעדים.
- איך בונים מסלול בסיס לשבוע שלם בהולנד?
- מה עושים ביום השני - חיטהורן ודולפינריום הארדוויק?
- מה כדאי לתכנן לימים השלישי והרביעי - הוחה ולואה, ארמון הט לו וגן חיות בורחר?
- יום חמישי: אוטרכט, זאנסה סכאנס ואפטלינג - איך מחלקים את היום?
- יום שישי ושביעי: אלקמר, אנקהאוזן וסיום גמיש של השבוע
- מה עושים בהולנד בימי גשם?
- איפה כדאי לישון לאורך השבוע - מלון אחד או כמה?
איך בונים מסלול בסיס לשבוע שלם בהולנד?
מסלול שבוע בהולנד מתוכנן הכי טוב סביב בסיס לינה אחד קבוע לרוב הימים, כשמכל יום יוצאים לכיוון אחר ובערב חוזרים לאותו מקום. כך נחסכים זמן אריזה מחדש ונסיעות ארוכות מדי בין מלונות באמצע השבוע.
יום ההגעה
יום ההגעה עצמו כדאי לתכנן קליל: טיסה, נסיעה לבסיס, השארת המזוודות והתארגנות לשבוע - בלי לתכנן אטרקציה כבדה באותו יום. מטיילים שבחרו למשל בפארק לינהוף, כחצי שעה נסיעה מאזור ליידן (Leiden), השתמשו ביום הראשון בדיוק ככה - צ'ק-אין והתארגנות בלבד, כדי להגיע רעננים ליום המלא הראשון.
ההיגיון מאחורי סדר הימים
הסדר המומלץ מקבץ יעדים קרובים גאוגרפית לאותו יום: חיטהורן והכפרים הצפוניים ביום אחד, המשולש הוחה ולואה - ארמון הט לו - גן חיות בורחר בשני ימים סמוכים, ואוטרכט וזאנסה סכאנס ביום שקרוב אליהם. כך נחסכות שעות נהיגה מיותרות, ונשאר יום גמיש אחד לקראת סוף השבוע לכל מה שלא הספיק להיכנס.
חיטהורן בלי לחפש סירה פנויה
אם היום השני שלכם עמוס, סיור מודרך עם שייט כלול בחיטהורן חוסך את הזמן שהייתם מבזבזים על מציאת סירה פנויה בעונת השיא.
בדיקת זמינות ומחיר ←מה עושים ביום השני - חיטהורן ודולפינריום הארדוויק?
ביום השני הכי משתלם לצאת מוקדם לחיטהורן (Giethoorn), גם אם המרחק מהבסיס מרגיש ארוך יחסית - הכפר מתמלא מהר ומזמין הגעה מוקדמת. הכניסה עצמה לכפר מוגבלת לתנועה רגלית ולשייט, ולכן חונים בשוליים: כתובת אחת שצוינה בעבר לחניה חינם היא Eendrachtsplein 4, קרובה מספיק להליכה לתוך הכפר.
מי שרוצה להשלים את חוויית חיטהורן בסיור מודרך עם שייט מאורגן במקום שייט עצמאי יכול לשריין סיור מודרך בחיטהורן הכולל שייט מראש, כדי לא להתעכב על מציאת סירה פנויה באמצע היום.
המשך היום: הארדוויק
מהצפון אפשר להמשיך לכיוון הארדוויק (Harderwijk) ולדולפינריום המקומי - עצירה טובה לפני החזרה לבסיס בערב. מי שמחפש ארוחה בדרך, מסעדת עמי ותמי היא אחת האופציות שצוינו כמתאימות למסלול הזה. שילוב כזה של כפר, דולפינריום וארוחה הופך את היום השני ליום מלא אבל לא עמוס מדי, עם נסיעה סבירה בין התחנות.
מה כדאי לתכנן לימים השלישי והרביעי - הוחה ולואה, ארמון הט לו וגן חיות בורחר?
הוחה ולואה (Hoge Veluwe) הוא היעד המרכזי ליום השלישי, וכדאי להגיע מוקדם - הכניסה לפארק אפשרית כבר מסביבות השעה 08:00 בחלק מהעונה, ומי שמקדים נהנה מהשבילים לפני שהם מתמלאים. מפארק הוחה ולואה אפשר להמשיך לארמון הט לו (Het Loo), במרחק נסיעה של בסביבות 17 דקות, ומשם לפארק החבלים קלימבוס (Klimbos Garderen) שנמצא כ-25 דקות נסיעה מהארמון - שלוש עצירות באזור גאוגרפי אחד קטן יחסית.
יום רביעי: גן חיות בורחר וארנהיים
ביום הרביעי גן החיות בורחר הוא בדרך כלל האטרקציה הראשונה של היום, עם פתיחה בסביבות השעה 09:00 - הגעה עם הפתיחה מאפשרת לראות את עיקר הגן לפני שהוא מתמלא. משם, ארנהיים (Arnhem) ומוזיאון השטח הפתוח שלה נמצאים במרחק נסיעה של כ-20 דקות, וכדאי לתכנן לו בסביבות שלוש שעות ביקור. שני הימים האלה יחד מכסים את המשולש הטבעי-היסטורי של האזור בלי לנהוג בין ערים רחוקות.
כניסה לזאנסה סכאנס בלי תור
משלבים את הכפר ביום החמישי? כרטיס כניסה מראש לטחנות הרוח ולמוזיאונים חוסך זמן דווקא בעונה העמוסה.
בדיקת זמינות ומחיר ←יום חמישי: אוטרכט, זאנסה סכאנס ואפטלינג - איך מחלקים את היום?
יום חמישי הוא בדרך כלל היום הגמיש ביותר במסלול, ואפשר לחלק אותו בכמה דרכים. אוטרכט (Utrecht) ומוזיאון הרכבות שלה מצדיקים בסביבות שעתיים ביקור, ומי שרוצה להאריך יכול להוסיף עוד כשעתיים למוזיאון נוסף בעיר. בדרך חזרה או הלוך, העיר זוולה (Zwolle) מציעה סניף פריימרק (Primark) לקניות, אופציה נוחה למי שממילא עובר באזור.
את זאנסה סכאנס (Zaanse Schans) אפשר לשלב באותו יום אם לא ביקרתם בה קודם - כרטיס כניסה לטחנות הרוח ולמוזיאונים חוסך זמן בכניסה בעונת השיא. אפטלינג (Efteling) לעומת זאת ראוי ליום נפרד לגמרי - הפארק גדול מכדי לדחוס אותו לחצי יום, וכדאי להזמין כרטיס כניסה לאפטלינג מראש בעונת השיא.
יום שישי ושביעי: אלקמר, אנקהאוזן וסיום גמיש של השבוע
אלקמר (Alkmaar) שווה ביקור בעיקר בבוקר יום שישי - שוק הגבינות המסורתי שלה פועל בבוקרי שישי בעונה בלבד, כך שכל יום אחר בשבוע יפספס את החלק המרכזי בחוויה. אחרי אלקמר אפשר להמשיך לאנקהאוזן (Enkhuizen) ולפארק הפיות המקומי - עצירה קלילה יותר שמתאימה במיוחד למשפחות עם ילדים קטנים אחרי כמה ימים עמוסים.
היום השביעי - הגמיש
היום האחרון של השבוע כדאי להשאיר פתוח בכוונה: הוא נועד להשלים כל מה שלא הספיק להיכנס למסלול, בין אם זו חזרה ליעד שאהבתם או עצירה נוספת שגיליתם בדרך. השארת יום גמיש כזה בסוף השבוע היא ביטוח פשוט מפני עומס יתר בימים הקודמים או מפני שינויי מזג אוויר.
אם הכל התנהל בלוח הזמנים, אפשר לנצל את היום השביעי לחזרה נינוחה לאחד המקומות שהכי אהבתם - בין אם זה עוד סיבוב בגן החיות בורחר, עוד כמה שעות באפטלינג, או פשוט יום איטי יותר בבסיס עצמו לפני הטיסה חזרה. הגמישות הזאת חשובה במיוחד בטיול של שבוע שלם, שבו כל יום שקוצץ באמצע (למשל בגלל גשם) יכול להידחס פשוט קדימה אל היום האחרון.
מה עושים בהולנד בימי גשם?
ליום גשום כדאי לשמור ברשימה כמה אטרקציות מקורות: גן החיות בורחר הוא אופציה טובה כי רוב שטחיו מקורים, ומוזיאון הטבע של ליידן (Naturalis) מציע כמה שעות תוכן איכותי בפנים. גם מוזיאון הרכבות באוטרכט מתאים היטב ליום כזה, ומי שרוצה לשלב קניות יכול לנצל את הזמן לביקור בסניף פריימרק (Primark) הקרוב.
הרעיון הוא לא לתכנן יום גשום נפרד מראש, אלא להחזיק כמה אופציות מקורות כאלה בכיס ולהחליף אליהן ביום שבו התחזית לא משתפת פעולה - במיוחד אם היום המקורי במסלול היה יום חוץ כמו חיטהורן או פארק הוחה ולואה. כך שבוע שלם לא נפגע מיום גשם אחד, פשוט מחליפים סדר בין הימים.
אם הגשם נמשך יותר מיום אחד, כדאי לבדוק גם אפשרויות מקורות נוספות באזור הבסיס שבחרתם - מרכזי קניות, מוזיאונים עירוניים או פעילויות פנים למשפחה - כדי לא להישאר בלי תוכנית ליום שלם.
אפטלינג בלי להמתין בכניסה
הפארק גדול מכדי לדחוס אותו לחצי יום - כרטיס כניסה שהוזמן מראש חוסך את התור בבוקר בעונת השיא.
בדיקת זמינות ומחיר ←איפה כדאי לישון לאורך השבוע - מלון אחד או כמה?
הבחירה הכי נוחה לשבוע כזה היא בסיס לינה אחד קבוע לרוב הימים, ולא החלפת מלון כל יומיים. מי שמתבסס באזור ליידן נהנה מקרבה סבירה לחיטהורן ולכפרים הצפוניים, בעוד בסיס באזור ארנהיים מתאים יותר למי שמתמקד במשולש הוחה ולואה - הט לו - גן חיות בורחר.
כפר נופש כאופציית ביניים
כפר נופש (Holiday park) כמו זה שצוין כבסיס בפועל - פארק לינהוף, כחצי שעה מליידן - מתאים במיוחד למשפחות: יש בדרך כלל מטבחון, מקום לכביסה ולעיתים בריכה פנימית לימים שבהם רוצים לנוח בלי לנסוע לשום מקום. זה שוקל מול מלון רגיל בעיקר אם הקבוצה כוללת ילדים קטנים או שהות של שבוע מלא שבו נוח לבשל חלק מהארוחות.
מי שמעדיף בסיס עירוני יותר יכול לשקול גם את מרכז ארנהיים עצמו, קרוב לגן החיות ולמוזיאון השטח הפתוח, עם נגישות סבירה גם לשאר האזור.
כן - מסלול כזה עובד טוב למי שרוצה גם ערים היסטוריות וגם טבע וכפרים כפריים בלי לארוז מזוודה מחדש כל יום.
משפחות וזוגות עם רכב שרוצים מבנה יומי ברור ואטרקציה מרכזית אחת ביום
מי שמעדיף בסיס באמסטרדם בלבד ותנועה קלה בתחבורה ציבורית - חלק מהיעדים כמו חיטהורן ופארק הוחה ולואה נוחים בהרבה עם רכב
כמות היעדים דורשת נהיגה יומית ותכנון מראש של כרטיסים בעונת השיא, ולא משאירה הרבה זמן מרגוע
למי שמעדיף פחות נהיגה - לבסס את כל השבוע באמסטרדם ולצאת ליום או שניים של טיולי יום מאורגנים לזאנסה סכאנס וחיטהורן
| אזור בסיס | יתרון מרכזי | מתאים ל | מרחק ליעדים |
|---|---|---|---|
| ליידן וסביבתה | קרוב לחיטהורן ולחוף המערבי, גישה נוחה לרכבות | זוגות ומשפחות שרוצים גם ערים היסטוריות | כ-30-60 דקות נסיעה לרוב היעדים |
| ארנהיים וסביבתה | במרכז המשולש הוחה ולואה - בורחר - הט לו | מי שמתמקד בטבע, גן חיות וארמונות | עד כ-25 דקות ליעדים המרכזיים באזור |
| כפר נופש (למשל לנדל) | מטבחון וחלל למשפחה, לעיתים בריכה פנימית לימי מנוחה | משפחות עם ילדים קטנים שרוצות גם ימי מרגוע | משתנה לפי מיקום הכפר |
| יום | יעדים מרכזיים | נקודות שימו לב | זמן משוער |
|---|---|---|---|
| יום 1 | הגעה, צ'ק-אין בבסיס (למשל פארק לינהוף ליד ליידן) | השארת מזוודות והתארגנות לשבוע | חצי יום |
| יום 2 | חיטהורן, הארדוויק (דולפינריום) | לצאת מוקדם לחיטהורן; חניה בכתובת Eendrachtsplein 4 | יום מלא |
| יום 3 | פארק הוחה ולואה, ארמון הט לו, פארק החבלים קלימבוס | כניסה מסביבות 08:00; הט לו כ-17 דקות מהפארק, קלימבוס כ-25 דקות מהארמון | יום מלא |
| יום 4 | גן חיות בורחר, מוזיאון השטח הפתוח בארנהיים | הגן נפתח בסביבות 09:00; המוזיאון כ-20 דקות משם, כ-3 שעות ביקור | יום מלא |
| יום 5 | אוטרכט (מוזיאון רכבות), זוולה (Primark), זאנסה סכאנס או אפטלינג | כשעתיים למוזיאון הרכבות; אפטלינג מצריך יום נפרד אם רוצים למצות | יום מלא |
| יום 6 | אלקמר (בוקר), אנקהאוזן (פארק הפיות) | שוק הגבינות באלקמר פועל בימי שישי בלבד בעונה | יום מלא |
| יום 7 | מה שנשאר מהרשימה | יום גמיש לדברים שלא הספקתם, כולל תוספות כמו נאלתר | לפי הצורך |
- כשרות: אפשרויות כשרות מוגבלות מחוץ לאמסטרדם, כך שכדאי להצטייד מראש לימים בשטח
- טיסות מישראל: טיסות ישירות מתל אביב לשדה התעופה סכיפהול (Schiphol) מקצרות משמעותית את יום ההגעה
- עם ילדים: האטרקציות במסלול - גן חיות, פארק חבלים, דולפינריום ואפטלינג - מתאימות לילדים; כדאי לבדוק מראש הגבלות גובה במתקנים
- ביטולים והחזרים: כרטיסים לאטרקציות עונתיות כמו אפטלינג נוטים להימכר מראש בעונת השיא - כדאי לבדוק מדיניות ביטול לפני ההזמנה
מה חשוב לדעת לפני שמגיעים
- בסיס לינה אחד לרוב השבוע חוסך זמן ואריזה מחדש בכל בוקר
- חיטהורן דורש חניה מחוץ לכפר עצמו - הגעה מוקדמת חוסכת המתנה
- שוק הגבינות המסורתי באלקמר מוגבל לבוקרי יום שישי בעונה
- פארק הוחה ולואה מציע כניסה מוקדמת למי שרוצה להקדים את הקהל
- יום גמיש בסוף השבוע נותן מרווח לדברים שלא הספיקו
טעויות שכדאי להימנע מהן
- לתכנן את חיטהורן כתחנה של שעה - הכפר דורש חצי יום מלא כולל שייט וחניה מראש
- לקבוע את הביקור באלקמר לכל יום בשבוע - שוק הגבינות המסורתי פועל רק בבוקרי שישי
- לדחוס את גן חיות בורחר, ארנהיים והוחה ולואה לאותו יום - שלושתם ביחד עמוסים מדי
- להגיע לאפטלינג בלי כרטיס שהוזמן מראש בעונת השיא
- לבחור בסיס לינה רחוק מדי מהיעדים הכפריים ולבזבז שעות נסיעה מיותרות
- לוותר על תוכנית גיבוי לימי גשם ולהיתקע בלי אלטרנטיבה
שאלות נפוצות
כמה ימים כדאי להקדיש לטיול בהולנד?
שבוע מספיק כדי לשלב ערים היסטוריות, כפרים כפריים וגם פארק שעשועים אחד, בלי לנהוג יותר מדי בכל יום.
איזה יום הכי טוב לנסוע לחיטהורן?
כדאי לצאת מוקדם בבוקר, כי הכפר מתמלא מהר; אין יום ספציפי בשבוע שבו הוא סגור, בניגוד לאלקמר.
האם אפשר לשלב את אפטלינג עם עוד יעד באותו יום?
עדיף לא - הפארק גדול ודורש יום שלם כדי לממש אותו, ולכן כדאי לייעד לו יום נפרד במסלול.
מתי אלקמר פתוחה לשוק הגבינות?
שוק הגבינות המסורתי פועל בבוקרי יום שישי בעונה בלבד, ולכן כדאי לתזמן אליה יום שישי במסלול.
האם צריך רכב לטיול כזה?
רכב הופך את המסלול לנוח משמעותית, בעיקר לחיטהורן, פארק הוחה ולואה וגן חיות בורחר, שפחות נגישים בתחבורה ציבורית.
איפה הכי משתלם לבסס את הלינה?
אזור ליידן מתאים למי שמשלב גם את הכפרים הצפוניים, ואזור ארנהיים מתאים למי שמתמקד בטבע ובגן החיות.
מה עושים אם יורד גשם באמצע השבוע?
מחליפים את אותו יום ביום מקורה - גן חיות בורחר, מוזיאון הטבע בליידן או מוזיאון הרכבות באוטרכט - ודוחפים את היום המקורי קדימה.













